038 - 741 0 741

Campherbeeklaan

Zwolle , Berkum , Berkum

€759.500 v.o.n.

Status
In verkoop

Woningen
1

Woonoppervlak
140-161m2

Kaveloppervlak
282-352m2

Omschrijving

Laatste woning te koop, bouwnummer 2.

Veel comfort, een hoge mate van duurzaamheid in een groene wijk. Start bouw eind 2023, oplevering gepland eind 2024.

In het geliefde Berkum worden 4 twee-onder-één-kapwoningen gebouwd. Door het royale woonoppervlak, praktische indeling en de bouwwijze bieden deze woningen veel wooncomfort! Daarnaast dragen we hier bij aan een duurzame manier van woningbouw.

Luxe en comfort
De grote woonkeuken met schuifpui zit aan tuinzijde, hierbij ook toegang tot de bijkeuken. Via de dubbele staallook deuren is aan de voorzijde de woonkamer bereikbaar. Op de eerste verdieping is aan de achterzijde de ouderslaapkamer voorzien van een walk-in closet. Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers, een badkamer en separaat toilet. Door de dwarskap is de zolder ruim bemeten. Hier zijn 2 kamers gerealiseerd met voorbereiding voor een 2e badkamer en een berging.

Ekowood Houses: biobased wonen
De woning wordt gebouwd vanuit het Ekowood Houses concept, waar reeds vele woningen van zijn gebouwd en met veel plezier worden bewoond.
Biobased materialen, zoals hout en bamboe, zijn van hernieuwbare grondstoffen gemaakt en bestaan in z’n geheel of deels uit biologische natuurlijke materialen. Ze stoten geen CO2 uit, maar nemen het juist op.
Hoe minder energie je gebruikt, hoe duurzamer je woont. Dat geldt niet alleen voor het gebruik van energie tijdens de periode die je in je huis woont. Maar ook voor het energiegebruik tijdens de bouw van je huis en als het huis weer wordt afgebroken of hergebruikt. Een huis gebouwd van biobased materialen gebruikt, gemeten over de hele levenscyclus, nog minder energie en stoot dus nog minder CO2 uit.
Uniek is de dampopen constructie van deze woningen. De wanden ademen en reguleren de vochthuishouding op een natuurlijke manier. De houtvezelisolatie is naast een hoge isolatiewaarde ook nog eens opvallend geluiddempend. Het is aangetoond dat deze woningen hierdoor een zeer gezond en plezierig binnenklimaat hebben. Uiteraard voldoen de woningen aan de eisen van het bouwbesluit en wordt er volop gebruik gemaakt van zonne-energie.
Verwarming d.m.v. infrarood
Bij infrarood verwarming komt de warmtestraling direct van de bron (plafond- of wandpaneel). We ervaren deze warmte als een ontspannende warmte en het geeft ons een behaaglijk gevoel. De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar (net als de zonlicht) direct de objecten in de ruimte. Zoals meubels, wanden en personen. Die nemen de warmte op en geven dit ook weer af. Dat bij elkaar zorgt voor het comfortabele binnenklimaat en is er minder energie nodig voor het benodigde comfort. In de praktijk blijkt zelfs dat de thermostaat enkele graden lager kan staan dan bij traditionele verwarming voor een vergelijkbaar comfort.
De verwarming is onderhoudsvrij en neemt weinig ruimte in beslag, bovendien is het systeem geluidloos en staat alleen aan als er verwarmd wordt.

Gezond woonklimaat
Infrarood verwarming is gezond doordat de lucht niet opgewarmd wordt. Hierdoor is er geen luchtverplaatsing waardoor stof niet circuleert en de lucht dus schoner blijft. Ook blijft de luchtvochtigheid beter op peil, waardoor er minder kans is op schimmels of huisstofmijt. De lucht voelt niet drukkend of benauwd aan. De combinatie van houtbouw met infrarood verwarming is helemaal ideaal. Deze dampopen, goed geïsoleerde bouw is kenmerkend voor een vochtregulerend en ademend binnenklimaat. Dit is een bewezen gezond en prettig leefklimaat!

Financieel
Goed nieuws als je interesse hebt in één van de Ekowood woningen. Naast lagere energielasten profiteer je ook van lagere hypotheeklasten. Triodos Bank heeft de Ekowood woningen in dit project namelijk als biobased gecertificeerd. Dit betekent dat je als koper gebruik kunt maken van een extra rentekorting van 0.15% met de Biobased Hypotheek van Triodos Bank.

Ekowood ervaren? Dat kan!
Heb je belangstelling, neem dan contact op met één van de makelaars. Daar ben u van harte welkom en kunnen eventuele vragen beantwoord worden. Het is mogelijk een voorbeeldwoning te bezoeken en het Ekowood concept zelf te ervaren. Kosteloos en vrijblijvend uiteraard. Kijk ook vooral op de website van Ekowoodhouses.

Impressies

Locatie