Status
Toekomstig (verkoop)
Types
0
Woningen
0
Plaats
Zwolle

Weezenlanden-Noord

Een actieve wijk voor iedereen. Aan de rand van de prachtige Zwolse binnenstad, tussen het Provinciehuis, de Rechtbank en het Thomas á Kempis College, komen 500 woningen in een groen en waterrijk gebied. Nijhuis Bouw B.V. en Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. werken hier aan een nieuwe woonwijk waar iedereen kan wonen. Naar verwachting start de sloop van de eerste van de zes flats die er nu nog staan in 2021. Vanaf 2023 worden dan de eerste woningen opgeleverd en komen er zes jaar lang steeds meer woningen bij.
Van de circa 500 woningen bestaat meer dan de helft uit een mix van koop en (duurdere) huur. Woningstichting Openbaar Belang wordt daarnaast eigenaar van 230 sociale huurwoningen. Het parkeren door bewoners en bezoekers gebeurt in parkeergarages. Het autovrije plan is ruim en groen opgezet met aandacht voor water. Er is volop ruimte om elkaar actief te ontmoeten en te spelen. Ook krijgt de wijk verschillende commerciële voorzieningen, denk bijvoorbeeld aan een koffiecorner of kinderopvang.

Weezenlanden-Noord is niet alleen een heerlijke plek om te wonen, maar ook om te werken, te sporten, te ontmoeten, te ontspannen en te ontplooien. De verhoogde binnenhoven zijn verbonden met het buurtpark en de stadspleintjes aan de Schuurmanstraat. Ook zijn ze verbonden met trappenpartijen, lobby’s en stoepen. Dit worden collectieve ruimtes voor het hele blok. Er komen bankjes, buurttafels en zittrappen die uitnodigen om een praatje te maken en te genieten van het groen. Op alle niveaus worden ontmoeting tussen huis, blok en buurtgenoten gestimuleerd.
Alvast meer weten en inschrijven voor de nieuwsbrief? Meld je aan als geïnteresseerde via de projectwebsite op www.weezenlanden-noord.nl!

Lees meer

Bekijk de website


Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwprojecten in de regio Zwolle?

Ontvang elke maand een nieuwsbrief met het laatste nieuws.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken