Status
Binnenkort in verkoop
Types
0
Woningen
0
Plaats
Zwolle

De Weezen

De Weezen: 500 woningen in een groenstedelijke setting
Stedelijk wonen tegen de historische binnenstad van Zwolle, met de voeten in het groen. Dat is de kern van de nieuwbouwplannen voor de buurt Weezenlanden-Noord. In dit parkachtige gebied langs het Almelose Kanaal worden de komende jaren circa 500 woningen gerealiseerd. Zowel huurwoningen als koopwoningen in diverse prijsklassen voor ieders (woon)wens. Het nieuwe plan De Weezen is ruim en groen opgezet met veel aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid. Een plek waar iedereen straks met plezier kan wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.

Wonen op een top locatie:
De Weezen ligt pal tegen de Zwolse binnenstad en wordt omsloten door de Schuurmanstraat, Wiecherlinckstraat, het Almelose Kanaal en de Luttenbergstraat. De locatie is de verbindende schakel tussen de binnenstad, Park de Wezenlanden, Assendorp en Wipstrik. De huidige zes woongebouwen uit de jaren ’50 voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden in fases gesloopt. Op deze prachtige locatie creëren we een nieuwe woonbeleving in een groenstedelijke setting.

Het plan:
Het omvangrijke nieuwbouwproject bestaat uit circa 500 woningen. Zowel appartementen als grondgebonden woningen, verdeeld over 15 gebouwen die elk hun eigen karakter hebben en aansluiten bij de intimiteit van de binnenstad. Diverse gebouwen krijgen op hun begane grond een commerciële voorziening. Verspringende rooilijnen en bouwhoogtes zorgen voor een dynamische uitstraling. Het parkeren gebeurt in parkeergarages en er is veel aandacht voor water en natuur. Tussen de gebouwen bevinden zich een buurtpark en twee groene binnenhoven die ruimte bieden aan ontmoeting en ontspanning.

Een mix van stad, groen en water:
Of u nu houdt van het bruisende stadsleven, het rustgevende groen of het sfeervolle water. In De Weezen vindt u het allemaal bij elkaar in een uitgekiende mix. Stedelijke hoogbouw gaat hier probleemloos hand in hand met weelderig groen en gezellige hofjes, naadloos aansluitend op de omgeving. U proeft hier het parkgevoel, maar ook het gezellige karakter van de binnenstad en het waterrijk wonen aan de oever van het kanaal.

Voor iedereen:
De Weezen is een plek die u verwelkomt. Niet alleen om te wonen, maar ook om te wandelen, te sporten, of van de zon te genieten op een bankje aan het water. Een plek om even te blijven hangen op uw route naar de stad, ook als u dat misschien niet eens van plan was. Er komen bankjes, buurttafels en zittrappen die u uitnodigen om een praatje te maken en te genieten van het groen.

Over ons:
De Weezen is een project van Ontwikkelingscombinatie Nijhuis-Explorius, in opdracht van woningcorporatie Openbaar Belang. Bij de totstandkoming van het plan werken wij intensief samen met de gemeente Zwolle.
Lees meer
Bekijk de website

Foto's

1 / 4

Wil je op de hoogte blijven van nieuwbouwprojecten in de regio Zwolle?

Ontvang elke maand een nieuwsbrief met het laatste nieuws.

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken