Landgoed Den Alerdinck II, De Hofstee

Welkom op Erf ‘De Hofstee’: een unieke ontwikkeling net buiten Zwolle. Op de grond van Landgoed Den Alerdinck ll Erf ‘De Hofstee’ worden vijf vrijstaande villa’s gerealiseerd. Hier, in deze prachtige groene omgeving, haalt elke natuurliefhebber zijn hart op. Hier geniet u van alle rust en kalmte in een groene entourage. En dat in een vrijstaande villa die zowel karakteristiek als eigentijds is. Met andere woorden: Erf ‘De Hofstee’ maakt van uw woondroom werkelijkheid.

De geschiedenis van het landgoed gaat ver terug. Zo werd de naam Den Alerdinck II in het jaar 1500 voor het eerst genoemd, en is het landgoed in de 17de eeuw riddermatig verklaard. Extra informatie over de historie van deze exclusieve plek vindt u hier. De locatie is gelegen in het Sallandse landschap dat bestaat uit een harmonieus schouwspel tussen verschillende landschappen. Het is hier verrassend mooi. Bij het maken van een lange wandeling of fietstocht zal u keer op keer versteld staan door de prachtige natuur. In combinatie met de nabijgelegen faciliteiten van Heino en Zwolle kunt u in alle vrijheid genieten van uw nieuwe thuis op Erf ‘De Hofstee’.

Diverse faciliteiten rondom Erf ‘De Hofstee’ zijn binnen een mum van tijd bereikt. Voor het doen van een boodschap bent u per fiets binnen 10 minuten in Heino. Vanuit dit pittoreske dorp pakt u gemakkelijk de trein richting Zwolle. Eveneens bevinden zich hier diverse restaurants, winkeltjes en enkele monumentale panden voor wie benieuwd is naar de geschiedenis van dit unieke dorp. Bij behoefte aan stadse reuring hoeft niet ver worden gezocht. Vanaf erf ‘De Hofstee’ rijdt u zeer gemakkelijk de N35 op, hierdoor staat u 10 minuten later midden in de bruisende binnenstad van Zwolle.

Spreekt een toekomst op Erf ‘De Hofstee’ u aan? Schrijf u nu alvast vrijblijvend in als belangstellende voor één van de vrijstaande villa’s. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen. De projectwebsite is nog niet in de lucht, deze volgt z.s.m.

De Villa's
Ontwerp
Aan de rand van het historische Landgoed Den Alerdinck II op ‘erf De Hofstee’ zijn vijf moderne villa’s ontwikkeld. Het eigentijdse ontwerp maakt dat de woning karakteristiek, stijlvol en landelijk tegelijk toont. De architectuur van de woning sluit aan bij de groene en rustige omgeving. Wonen op een landgoed doet u immers in stijl.
Wat de villa’s tot ware eye catchers maakt is het rieten dak. Zelfs de gevel wordt gedeeltelijk voorzien van riet. De houten geveldelen, het metselwerk en de kozijnen worden in donkere kleurtinten uitgevoerd. Hierdoor gaan de villa’s prachtig op in het idyllische landschap.

Villa’s
De woningen zijn ruim opgezet en beschikken over maar liefst 180 m² woonoppervlak. De keuken is centraal gesitueerd in de leefruimte. Hierdoor ontstaat een royale eetkeuken waar grote raampartijen zorgen voor een fijne, lichte eethoek. De eveneens royale woonkamer is tuingericht. Wat de woonkamer een bijzondere uitstraling geeft is het oplopende plafond. Deze verhoging zorgt voor een uniek ruimtegevoel. Vanuit de woonkamer is de veranda en het aangrenzende terras te bereiken. Bij het ontwerp is de verbinding met de omgeving uitgangspunt geweest, zowel voor de indeling als de architectuur.
De villa’s zijn ruim opgezet, waardoor en voldoende ruimte op de begane grond is om beneden te kunnen slapen en baden. In de basis is de villa voorzien van een ruime slaapkamer met badkamer en suite. Ook vanuit deze slaapkamer loopt u het terras op voor een late borrel of in de ochtend voor een heerlijk ontbijt. Slaapt u liever boven? Dan heeft u beneden ruimte voor u eigen kantoor danwel hobbyruimte. In de bijkeuken en onder de trap is ruimte om spullen op te bergen. De tweede verdieping van de villa is voorzien van drie slaapkamers en een tweede badkamer. In de slaapkamer zijn zowel dakramen als gevelkozijnen opgenomen in het ontwerp, voldoende lichtinval en mogelijkheden om te ventileren. Uiteraard is het heerlijk om in dit bosrijke gebied de vogels te horen.

Technisch
Vanzelfsprekend worden de villa’s gebouwd met duurzame materialen en installaties. Er wordt gasloos gebouwd. Voor de verwarming en het warme water wordt gebruik gemaakt van een (bodem/lucht)warmtepomp. Ook worden de daken van de beide bijgebouwen voorzien van zonnepanelen. Hierdoor wekt u een deel van uw energieverbruik zelf op. Zowel de begane grond als de verdieping van de woning worden voorzien van vloerverwarming, duurzaam én comfort!

Erf
Op het erf worden twee bijgebouwen gebouwd waar zowel bergruimte als stalling voor 2 auto’s gecreëerd is. Deze gebouwen worden gezamenlijk gebruikt en onderhouden, evenals het binnenterrein. Het ontwerp van de bijgebouwen sluit naadloos aan bij de woningen. Het binnenterrein zal volledig worden ingericht.

Erfpacht
De villa’s worden gebouwd op het landgoed Den Alerdinck II. De grond blijft in eigendom van dit landgoed, wat inhoudt dat de grond in erfpacht wordt uitgegeven. Door de kavels in erfpacht uit te geven genereert het landgoed inkomsten voor een duurzame instandhouding van het landgoed. In Nederland komt erfpacht veel voor, met name in het westen van het land. In de regio Zwolle komt dit minder vaak voor, echter heeft dit diverse voordelen. Zo is erfpachtcanon, in tegenstelling tot huur, fiscaal aftrekbaar. Ook is er een lagere hypotheeklast, alleen de villa dient aangekocht te worden. Benieuwd naar erfpacht? Laat u informeren door de makelaar. De erfpachtvoorwaarden zijn hier tevens op te vragen.

Koopsom van het opstal/de woning: € 425.000,- v.o.n.

Erfpachtcanon per jaar (volledig fiscaal aftrekbaar):
kavel 1: € 7.500,-
kavel 2: € 6.500,-
kavel 3: € 5.750,-
kavel 4: € 5.750,-
kavel 5: € 7.000,-

De genoemde koop-/aanneemsommen bestaan uit € 425.000,- voor de woning vermeerderd met de fictieve waarde van de grond (circa € 175.000,-/€ 200.000,- afhankelijk van het oppervlak en de ligging). De grondwaarde hoeft dus niet te worden betaald. De koper betaalt de koopsom van de woning en de jaarlijkse vergoeding (erfpachtscanon) voor de grond. Dit laatste is fiscaal aftrekbaar.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Lees meer...

Woningtype in Landgoed Den Alerdinck II, De Hofstee

Voorzieningen

icon-ov

Openbaar vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte De Jong
410 m
Bushalte Hagenweg
728 m
Bushalte De Gunne
1.34 km
Bushalte Koelmansstraat
2 km
Bushalte Molenhoekweg
2.17 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Thomas à Kempis College
6.69 km
Bibliotheek Zwolle Zuid
6.77 km
Sluis
7.68 km
Openbare Montessori Basisschool Zwolle
7.76 km
KDV - BSO (Boomkikker)
7.8 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Albert Heijn
3.46 km
Aldi
3.57 km
EkoPlaza
5.11 km
Rabobank
6.08 km
ING Bank
6.1 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Kruidvat
3.51 km
Fysio
6.85 km
Dental Clinics
6.86 km
Boots Apotheek Capellen
6.93 km
Apotheek Hanzeland
6.93 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


Of neem contact op met onze makelaar