038 - 741 0 741

Onze diensten

Woonfabriek Zwolle biedt een compleet overzicht van actuele én toekomstige nieuwbouwprojecten in de regio Zwolle. We zijn een one stop shop; van vrijblijvend informeren tot en met het (digitaal)tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst en nazorg. We verzorgen ook een analyse van de woonwensen om toekomstige nieuwbouwprojecten en woningen beter te kunnen afstemmen op de daadwerkelijke behoefte. Daarnaast kunnen onze deskundige nieuwbouwmakelaars je informeren over alle projecten in Zwolle en omstreken.

Nieuwbouwproces

Een nieuwbouwwoning kopen, kan best spannend zijn. Het koopproces is anders dan bij een bestaande woning en we begrijpen dat dit veel vragen met zich mee kan brengen. Door te kijken naar jouw (woon)wensen, hopen wij jou te helpen met het vinden van jouw droomwoning. Onze nieuwbouwmakelaars staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Plan kosteloos en vrijblijvend een oriënterend nieuwbouw gesprek in.

Stappenplan

In onderstaand nieuwbouwproces zijn alle stappen te zien welke je doorloopt bij de aankoop van een nieuwbouwwoning. 

Hypotheekadvies

Welke hypotheek past bij jou?

'Nieuwbouw is anders'

Voor het vinden van een hypotheek voor je nieuwbouwwoning kunnen wij een afspraak inplannen met onze hypotheekadviseurs Irene Kikkert of Herman Beernink. Zij kunnen je alles uitleggen over het hypotheekproces bij nieuwbouw en de financieringsmogelijkheden in jouw specifieke situatie.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning spelen andere zaken een rol dan bij de aankoop van een bestaande woning. Het kan zo zijn dat je een financieel voordeel kan krijgen wanneer je een energiezuinig huis koopt. Ook speelt het meefinancieren van de afwerking van de woning mee, zoals de keuken, de badkamer, de tuin, enzovoorts. Gedurende de bouw beginnen de hypotheeklasten al te lopen naast je huidige woonlasten. De hypotheekadviseur kan op basis van jouw situatie en inkomen bekijken wat wél en wat níet meegefinancierd kan worden en zoekt uit waar je de beste voorwaarden en rentepercentages kunt krijgen. Zij werken samen met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers.

Financiƫle check

Vaak wordt bij een loting of toewijzing gevraagd om een financiële check. Ook dit kunnen wij verzorgen.

Waardebepaling

Hoeveel is jouw huidige woning waard?

Een woning kopen gebeurt voor een groot deel op basis van emotie. Het moet goed voelen, maar ook moet het financieel haalbaar zijn. Bij het creëeren van inzicht in jouw financiële situatie kunnen wij je helpen. Goed onderbouwd en met een goed gevoel een stap zetten op de woningmarkt begint bij inzicht in de waarde van je huidige woning. 

Een gratis en vrijblijvende waardebepaling is een eenvoudige eerste stap naar het creëeren van inzicht.

Onze bestaande bouw makelaars staan voor je klaar om je te adviseren:

  1. Hoeveel je huis waard is
  2. Met welke opbrangst je veilig kan rekenen 
  3. Een verkoopplan, specifiek voor jouw woning
  4. Tips om je huis verkoopklaar te maken
  5. Tips voor waardeverhoging van je huis
  6. Wat de kosten zijn van het inschakelen van een makelaar
  7. Wanneer kan je het beste kan starten met de verkoop

Zakelijk marktadvies

Jouw project succesvol verkopen met vakkennis én flair, dat maakt ons werk de moeite waard! Vanuit onze Woonfabriek wordt de consument bediend zoals je zou wensen in een winkel of restaurant: met alle aandacht. En dat is wat kopers mogen verwachten bij de aankoop van zoiets unieks als een (eerste) huis.

Alles in huis
Wij bieden het maximale aanbod op het gebied van nieuwbouw in Zwolle. Alles is bij ons te vinden, omdat wij tenminste 90% van alle projecten verkopen en 100% van de Zwolse projecten kennen. Op zoek naar een nieuwbouwmakelaar met kennis en ervaring? Kom snel naar de Woonfabriek, wij zijn er klaar voor!

Op onze locatie kan een ‘start verkoop’ of een kopersbijeenkomst worden georganiseerd. Wij hebben showroom-capaciteit voor projectsanitair en tegelwerk en bieden kopersbegeleiding bij ruwbouwopties (of meer, dat kan natuurlijk ook). Voor de kopers is alles onder één dak te vinden en voor de ontwikkelaar zijn wij het verkoopteam dat staat als een huis. En of dat werkt!

Elk project is uniek
Wij kijken stap voor stap wat er bij ieder project moet gebeuren, maatwerk dus. Denk aan een aansprekend woningtype en bijpassende architectuur, het optimaliseren van de plattegronden, prijsadvies en het vaststellen van de verkoopprocedure. Welke notaris verzorgt de notariële leveringsakten? Wordt er geloot, of niet? En wie begeleidt het meer- en minderwerk? Wij houden overal rekening mee.

Potentiële kopers
Niemand koopt een nieuwbouwhuis zonder uitgebreide informatie vooraf. Potentiële kopers willen álles van ons weten. Wij gaan daarom meerdere malen in gesprek. Wij kennen de kopers lang en goed en weten bovendien of ze het financieel ook daadwerkelijk kunnen doén. Prettig geregeld…

Finale
Ons einddoel? 100% verkochte woningen aan financieel gescreende kopers en dat alles binnen de verwachte verkooptijd. En als het even kan: de vervolgprojecten die wij met elkaar doen omdat wij naar tevredenheid samen blijven optrekken in de Zwolse nieuwbouwmarkt.